OERevent Zevenbergen, de cache

Tijdens het OERevent hebben we een speciale geocache ontworpen voor Skippy.

De cache is een multi met een lengte van ongeveer 2,5 kilometer. Multi wil zeggen dat je start op de gegeven coördinaten en via meerdere tussenpunten op zoek gaat naar de cache. Hier volgt een beschrijving van deze GPS-tocht.

Skippy is een kleine wallaby. Hij gaat op avontuur en komt allerlei vriendjes tegen die iets kunnen wat Skippy ook wil kunnen. Maar Skippy is nog klein en zit in de buidel bij zijn mama.

Het verhaal van deze cache is losjes gebaseerd op de echte Skippy, een albino-wallaby. Skippy was in maart 2019 op vakantiepark Zevenbergen uit de buidel van zijn mama gevallen en kon er niet meer terug in kruipen. Hij dreigde de kou niet te overleven. Hij kreeg vervolgens een mensenpapa- en mama die hem groot brachten. 24 uur per dag droegen ze Skippy tegen zich aan in een speciaal gemaakte buidel en voedden hem uit de fles.

Deze cache is tot stand gekomen in samenwerking met en met toestemming van vakantiepark Zevenbergen. Tijdens het lopen van deze cache ben je deels ten gast op hun terrein. Gedraag je s.v.p ook als een gast, zodat andere gasten geen overlast ervaren. De cache is bereikbaar vanaf 09.00 uur tot zonsondergang.

Vakantiepark Zevenbergen, Staatsbosbeheer en de gemeente Bernheze hebben toestemming gegeven voor het plaatsen van deze cache.

De tocht is leuk voor kinderen. De wandeling is vanwege rul zand minder geschikt voor buggy’s en rolstoelen. Bij deze multi is het belangrijk dat kinderen en volwassenen samen werken. De ouders/volwassenen gaan steeds op zoek naar het volgende Noord-coördinaat, de kinderen zoeken het Oost-coördinaat.

Geocaching: De cache SkippyHet verhaal van Skippy begint zo:
Skippy kan niet wachten tot de dag
Dat hij een beetje groter is en uit de buidel mag
Vanuit de buidel kijkt hij met veel bewondering en plezier
Naar de kunstjes van elk jong dier
In zijn buidel komt hij langs elke buur
Maar Skippy wil het liefst zelf op avontuur!

Kom op 20 oktober naar Vakantiepark Zevenbergen en ontdek zelf hoe dit avontuur verder gaat.

Onderweg kom je leuke puzzels tegen. Herken jij logo’s? Ben je goed in rekenen? Weet jij wel raad met PVC-pijp? Is een legpuzzel wel aan jou besteed? Dan lijkt het erop dat we jou wel kunnen vermaken met deze cache. Alle puzzels los je op midden in de natuur. De GPS wijst je de weg, zo zul je steeds een stapje dichter bij de schat op het einde komen!

 

Omdat dit misschien wel je eerste kennismaking met geocaching is, krijg je (als je dat wilt) uitleg over het gebruik van de apps of de GPS. Je kunt een GPS lenen. Je kunt een account aanmaken om mee te spelen. Je krijgt hints en tips die normaal niet beschikbaar zijn. En als je het op prijs stelt loopt er iemand met je mee die onderweg ook nog uitleg geeft. Wij beloven je dat 20 oktober iedereen de schat vindt!

Geocaching: De cache eerste kennismaking